harry_potter
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
harry_potter

Сайт за магия и вълшебство

ИндексЗбИжЗИЙТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Уроци

Go down 
2 posters
АвторСъобщение
PeRlAtA
☺Шефа☺
☺Шефа☺
PeRlAtA

Брой мнения : 73
Registration date : 02.10.2008

Уроци Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци   Уроци Icon_minitimeВто Окт 14, 2008 8:30 pm

УРОК 1 - Въведение

Отварата е лекарство или отрова, обикновено притежаващо магически качества.

В легендите, отварата е направена от магьосник, вещица или знахар смес, използвана за лечение, омагьосване или отравяне на хора. Например, любовната отвара кара човек да се влюби; сънната отвара кара човек да заспи (в приказките това може да варира от обикновен сън до почти смъртоподобен транс); елексирите са отвари, които лекуват всяка рана или болест.

Създаването на различни типове отвари е било честа практика в алхимията.

През 19. век в доста държави често срещани са били скитащи знахари, предлагащи отвари, способни да излекуват всяка болест и да облекчат всяка болка.

Може да променя физическото и/или психическото състояние на изпилия я. Агрегатното и състояние е различно - може да бъде във вид на мехлем, може да бъде серум. Всяка отвара има точно определена рецепта от съставки, които са обикновенно части от мъртви животни, растения или минерали. Повечето отвари има цвят, вкус, мирис и пари. Определено действие и срок на направа.Отварите за мъгълите са... Чайовете, лекарствата, парфюмите и други Отварите са различни видове. Кои са те? Мехлем, разтвор, инфузия, настойка, тоник, серум, елексир, паста Кои са най-известните отвари в магьосническия свят? Любовен елексир, многоликова отвара, веритасерум, отвара против циреи Амортенция Любовните елексири са много на брой и на вид. Най-силният любовен елексир се нарича Амортенция. Най-важното обаче е, че никой любовен елексир не създава любов, а обсебване, привързване и страст. Амортенцията е известна като най-трудната за направа отвара и най-могъщата. Има характерни седефени отблясъци и парата се вие на характерни спирали. На всеки отварата мирише по различен начин в зависимост от това какво човек обича много. Любовните елексири са по-силни ако бъдат държани повече време, но имат определен срок на годност.

За домашно ми дайте примерна рецепта за любовен елексир.

Последната промяна е направена от PeRlAtA на Сря Ное 19, 2008 4:27 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
PeRlAtA
☺Шефа☺
☺Шефа☺
PeRlAtA

Брой мнения : 73
Registration date : 02.10.2008

Уроци Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци   Уроци Icon_minitimeНед Ное 16, 2008 2:04 am

Урок 2
Смаляваща отвара

Смаляващата отвара е много полезна.Тя може да се използва както в екстремни ситуации,така и у дома,когато си приготвяте
куфара и не можете да съберете всичкия си багаж в него.
В зависимост от опита ви, възможностите ви и целеустремеността ви отварата ще дейста повече и ще прави нещата по-малки и
по-малки. Единствената “противоотрова” е Уголемяващата отвара,
с която ще се запознаем следващия път.

А сега си запишете необходимите продукти за направата на тази отвара:
7-8 гъсеници, 1 кутийка корени от маргаритки, сок от пиявица, далак от плъх, изсушена смокиня.

Начин на приготвяне: Първо премахнете възможно най-добре косъмчетата от гъсениците.След това ги добавете цели в котлите си.
Настържете на ренде измитите корени от маргаритки и ги добавете в отварата. Сложете 1 ч.л.сок от пявица(предполагам,че сте
си купили от Отваромаркета). След тази стъпка отварата ви трябва да придобие кафяв цвят и вие да бъркате по посока на
часовниковата стрелка, докато отварата добие червеникави отенъци и пара, която се издига 5 см. над котела ви. Чак след това
добавяте Далакът от плъх, нарязан на 3-4 еднакво големи парченца и цяла изсушена смокиня. След това чакате, докато отварата
ви заври (около 3-4 мин.) и бъркате 1 мин. наляво. Отварата трябва да добие зелен цвят и кисел вкус(не ви препоръчвам
да я пробвате...)

Можете да я използвате както ведната, така и след 10 години. За предпочитане е до следващия път да не я изпробвате върху
нищо, което ще ви трябва, защото няма да можете да му върнете нормалните размери.

За домашно:есе на тема: "Кога според мен ще ми се наложи да използвам тази отвара''? (ако сте имали вече такава случка можете направо да я опишете в есето) Да ми се предаде по ЛС най-късно до 21.11.08 г.
rozovata337
Ученик от Грифиндор
Ученик от Грифиндор
rozovata337

Брой мнения : 42
Registration date : 30.07.2008

Уроци Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци   Уроци Icon_minitimeНед Дек 28, 2008 5:23 pm

За домашно:есе на тема: "Кога според мен ще ми се наложи да използвам тази отвара''?

Лично мнение: Веднага когато събера необходимите съставки ще си направя отварата и ще я използвам за ненужните ми дрехи. Много често ми изпращат пуловери, жилетки и др. дрехи, които не мисля да обличам. Не искам да ги хвърлям, но заемат много място в куфара ми. Може лекичко да ги смаля asdasf .
http://www.witch337.piczo.com
Sponsored content

Уроци Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Уроци   Уроци Icon_minitime

Уроци
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите